T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / OSMANCIK - Ömer Derindere Fen Lisesi

Kültürlerarası Edebiyat Etwinning Projemiz

Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi tarafından yürütülen “Kültürlerarası Edebiyat” konulu eTwinning projesi devam ediyor. Proje ile dünyada ve ülkemizde öğretmen ve öğrencileri bir araya getiren eTwinning portalı ile eğitime katkı sağlanması amaçlanıyor. Öğretmenler bu proje ile eTwinning portalı üzerinden bir araya gelerek, öğrencilerine edebiyatı tanıtırken sevdirmeyi, edebiyatla yaşamı birleştirerek, öğrencilerin edebiyatı yaşayarak öğrenmelerini, aynı zamanda dünya kültüründen farklı özelliklere sahip öğretmen ve öğrencileri bir araya getirerek işbirliği içinde çalışmalarını sağlamayı hedefliyorlar.

Türkiye ve Azerbaycan ortaklı “KÜLTÜRLERARASI EDEBİYAT” eTwinning projesi 12 ortaktan oluşuyor. Projenin kuruculuğunu Çorum Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Eylem Kandemir ve Azerbaycan “Sumgayıt, 26 nömralı Tam Orta Mektep”ten Tarana Muradova üstleniyor. Projenin diğer ortakları: Çorum Ömer Derindere Fen lisesinden Bilal Öztürkut, Ankara Şehit Sebahattin Koçak Kız İmam Hatip Lisesinden Gülten Daş, Çorum Alaca Hafız Süleyman Coşkun Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mustafa Öztürk, Çorum Alaca Hafız Süleyman Coşkun Anadolu İmam Hatip Lisesinden Zehra Yılmazoğlu, Çorum Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Sevil Çiftçi, Artvin Yusufeli Şehit Dursun Acar Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hacer Gül Bağcı, Kastamonu Cide Bayram Yusuf Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Elif Noyan, Romanya Simion Mehedinti Lisesinden Gina Bordea, Diyarbakır Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesinden Zeynep Keskin’den oluşuyor. Bu proje ile okul ve öğrencilere yeni bir vizyon, eğitime yeni bir bakış açısı katması amaçlanmaktadır.

 

27-04-202327-04-2023

 Okulumuzun katıldığı e-twining projesi kalite etiketi aldı.

 Okulumuzda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Bilal Özturkut başkanlığında 6 öğrencinin katıldığı Kültürler Arası Edebiyat adlı e-twinning projesi kalite etiketi ile ödüllendirildi. Türkiye'den 10, Azerbaycan'dan bir ve Romanya'dan bir grubun katıldığı proje yaklaşık 7 ay çeşitli toplantı ve etkinliklerle sürdürüldü. Farklı okullardaki 70 öğrenci ve 12 öğretmen çevrimiçi toplantılar yaparak bilgi alışverişinde bulundu. Bu etkinlikler sonucu ortaya çıkan ortak ürünler sergilendi. Başarıyla sonuçlanan Kültürler Arası Edebiyat Projesi Ulusal Destek Servisi tarafından kalite etiketi ile ödüllendirildi.

 

22-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.04.2023 - Güncelleme: 22.11.2023 09:09 - Görüntülenme: 211
  Beğen | 2  kişi beğendi