ÇORUM / OSMANCIK - Ömer Derindere Fen Lisesi

ÖMER DERİNDERE

ÖMER DERİNDERE KİMDİR?

Ömer DERİNDERE 1936 yılında bu günkü Kızılırmak Mahallesinde dünyaya geldi. 1949 yılında Osmancık'ta İlkokulu bitirdi. Öğrenim hayatını sürdürmesini isteyen babası Şevki Bey Ortaokul için Çorum'a gönderdi. Yaklaşık üç ay sonra Osmancık'ta ortaokul açılınca öğrenimini Osmancık'ta devam etmeye başladı. Burada da fazla kalmadan Babası, Ömer Derindere'yi okuması için Samsun'a gönderdi. Samsun'da 5 yıl okuyan Ömer Derindere ortaokulu bitirmeyi başaramamıştı. Burada babasının işyerinde Ticaret hayatına başladı. 1956 yılında askerlik vazifesini yerine getirmek için ayrıldı. 1958 yılında askerliğini tamamlayarak Samsun'a geri geldi. Zararda olan işyerini babasından devraldı. İşyerinin 67 bin lira borcu vardı. Babası Şevki Bey kendisine 35 bin lira verdi ve başarılarla dolu ticaret hayatına başlamış oldu. Öncelikle kalite ve müşteri memnuniyetine önem verdi. Adana'dan bir yağ fabrikası kendisine bayilik vermek istedi. Bayilik için büyük miktarda para gerekliydi. O ise firmayı sattıkça öderim diyerek ikna etmişti. Kısa sürede aldığı yağları Samsun başta olmak üzere Amasya ve Çorum çevrelerinde kısa sürede tüketir. Fakat yaz ayları gelince nakliye sıkıntısı başlar. Bu yüzden kendi nakliyesi için kamyon alır. Kamyonları kısa sürede 3'e çıkarır. Her yıl araçları yeniler. Araçları yenilerken alım satımın daha karlı bir iş olduğunu görür ve araç alıp satmaya başlar. 1970 yılında Samsun Ticaret Odası yanında bir ofis açarak oto emlak işine başlar. Otomotiv sektöründe hızlı bir ilerleme kaydeden Ömer Derindere kısa sürede Samsun bayilerinden daha fazla araç satar konuma gelir. Bir tanıdığının aracılığı ile Ömer İnönü, onun aracılığı ile de Bedri Kamhi ile tanışır. Samsun'da Ford bayisi olduğu için Antakya'ya Ford bayiliği alır ancak araçları yine Samsun'da satar. Daha sonra Ömer İnönü ile Ankara'da Otokoç bayiliği yaparlar. 1980 ihtilalinde işleri bozulunca tekrar inşaat ve emlak işleri ile uğraşır. 1984 yılında Toyota Samsun bayiliği alır. Anadolu da ilk kurulan plaza Samsun Toyota Plaza olur. 1994 yılında İstanbul'u tercih eden Ömer Derindere Zeytinburnu'nda Derindere Toyota Plaza ve Kartal Derindere Toyota Plazayı açar. Ayrıca DRD Derindere Filo Kiralama adıyla araç kiralama sektöründe de faaliyet göstermektedir. Bugün otomotiv sektörünün yıldızı konumunda bulunan Ömer Derindere kendini hayır işlerine adamıştır. 1990 yılında Osmancık'lı 5 öğrenciye burs vermeye başlamış bugün itibari ile bu sayı 1158 öğrenciye ulaşmıştır. Ayrıca Osmancık'ta kendi imkanları ile yaptırdığı Huzurevini YÖK'e devrederek Osmancık'a Yüksekokul kazandırmıştır. Anadolu Öğretmen Lisesi ve Pansiyonunun masraflarının da büyük çoğunluğunu karşılamıştır. Onun bu iyilikleri karşısında İlimiz ve İlçemiz ileri gelenlerinin gayretleri ile Yüksekokula ve Anadolu Öğretmen Lisesine Ömer Derindere ismi verilmiştir.

Ömer Derindere'nin eğitime yapmış olduğu katkılar ülke genelinde de yankı bulmuş kendisi T.B.M.M. Tarafından 2008 yılında "Üstün Hizmet Ödülü" ne layık görülmüştür. Ömer Derindere'ye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı şükranlarımızı sunar, iş hayatında başarılar ve uzun ömürler dileriz.

Yayın: 05.04.2017 - Güncelleme: 25.11.2022 13:30 - Görüntülenme: 3790