T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / OSMANCIK - Ömer Derindere Fen Lisesi

LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı (Bilgilendirme)

 LGS Yerleştirme sonuçları bugün itibariyle açıklandı.  Okulumuza yerleşen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Bundan sonraki süreçte neler yapılması gerektiğine dair kısa açıklamalara aşağıda yer vereceğiz.

 

Okulumuza yerleşen öğrenciler için:

Yerleştirme sonucunda okulumuza yerleşen öğrencilerin kayıtları sistemimize düşmüş olup, herhangi bir hak kaybına uğramaları söz konusu değildir. Kesin kayıt için 07 Ağustos Pazartesi gününden itibaren okulumuza mesai saatleri içerisinde öğrencilerin velisi ile birlikte gelmeleri gerekmektedir. İlçe içinden gelecek öğrencilerimizin yanlarında herhangi bir evrak getirmelerine gerek yoktur. İlçe dışından gelecek öğrencilerimiz ise LGS yüzdelik dilimini gösterir sınav sonuç belgesi ile gelmeleri yeterlidir.

==>Eğer öğrencilerimiz pansiyon talebinde bulunacaklar ise yanlarında aşağıdaki belgeleri getirmelidirler.  Diğer tüm evraklar okulumuz tarafından düzenlenecektir.

1-Yukarıdaki menüden "Pansiyon İşleri > Kayıt Evrakları > Ek-1 Maddi Durum Belgesi"  çıktı alıp gerekli kuruma onaylatarak, çalışıyorlarsa anne ve baba için ayrı ayrı 2022 yılına ait 12 aylık maaş dökümü, çalışmıyorlarsa SGK'dan alınacak "kaydı yoktur belgesi",

2- Okul pansiyonunda kalmasında sakınca yoktur ibareli sağlık kuruluşlarından alınacak sağlık raporu,

3- Öğrencinin ve aile bireylerinin kimlik bilgilerini içeren nüfus kayıt örneği, ( E- Devlet’ten alınabilir)


Okulumuza yerleşemeyen öğrenciler için:

İlk yerleştirmede okulumuza yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme tarihlerini mezun oldukları ortaokuldan takip ederek, her iki ek yerleştirmeye de başvurmalarını öneriyoruz.

Her iki ek yerleştirmede de mutlaka tercihlerini yapmalarını öneriyoruz. Çünkü açılacak bir kontenjana BAŞVURANLAR arasından en yüksek puanlı öğrencinin yerleşeceğini unutmamalıyız.

 

Önemli Not: Anne-baba ayrı yada ebeveynlerden birini kaybetmiş öğrencilerimiz, kayda gelirken yanlarında velayetin kime ait olduğunu gösterir mahkeme kararı örneğini getirmeleri gerekmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.07.2023 - Güncelleme: 09.08.2023 15:27 - Görüntülenme: 558
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
lgs, kayıt, 2023,