T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / OSMANCIK - Ömer Derindere Fen Lisesi

"Engelli genç kız evine asansör yaptırmak istiyor"

Okulumuza gelen resmi yazı doğrultusunda Çorum hakimiyet gazetesinin internet sitesinde 19.03.2020 tarihinde " Engelli genç kız evine asansör yaptırmak istiyor" başlığı altında yayınlanan habere ait küpür ekte gönderilmiştir.

Haberde bahsi geçen Enise Etliktepe isimli vatandaşımızın açtığı youtube kanalının desteklenmesi ve videolarının izlenme oranına katkıda bulunulabilmesi için öğrencilerimizin bu hususta yönlendirilmesi rica olunur.

https://www.youtube.com/channel/UCr3BVUyDug13Ev5PFjq3QtA/feed

01-04-202001-04-2020

 

Doğuştan spastik engelli 24 yaşındaki Enise Etliktepe, annesinin kucağında indiği merdivenleri asansörle inmek için büyük bir çabaya imza attı. Yürüyemeyen, ellerini kullanamayan, yemeğini bile kendi başına yiyemeyen Enise, burnuyla tablet kullanarak kendisine Youtube kanalı açtı. 

Hazırladığı videolarının izlenmesini ve kanalına abone olunmasını isteyen genç kız, yarım kat merdiven çıktıktan sonra ulaşılabilen asansörü kullanmak için, asansörden sonraki kısmı annesinin kucağında inip çıkmak zorunda kalıyor. 
24 yıldır kızını kucağında taşıyan 55 yaşındaki anne Nazife Etliktepe, yıllardır kaldırdığı ağır yükün sebep olduğu bel fıtığı nedeniyle kızını taşımakta zorlanıyor. 

En küçük bir ihtiyacını bile annesinin yardımı olmadan yerine getiremeyen Enise'nin tek umudu, yere yatarak burnuyla kullandığı sosyal medya hesaplarından çabasına destek istemek. Tek bir tuşa basmak için bile olağanüstü bir çaba harcayan ve bundan da asla bıkmayan Enise, müzik ve kendi fotoğraflarından oluşan videolar hazırlayıp, bunu Youtube kanalında yayınlıyor. Belirli bir abone sayısı ve izlenme oranına ulaştığında reklam alıp para biriktirme umudu taşıyan Enise, tüm olumsuzluklarına rağmen, sağlam insanları kıskandıracak kadar hayat dolu.

https://www.youtube.com/channel/UCr3BVUyDug13Ev5PFjq3QtA/feed

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.04.2020 - Güncelleme: 01.04.2020 01:05 - Görüntülenme: 274
Kaynak: Gelen Resmi Yazı
  Beğen | 0  kişi beğendi